ПОЧЕТАК РАДА НА ГРАЂАНСКОМ ЗАКОНИКУ У КНЕЖЕВИНИ СРБИЈИ - Nikolić, Dragan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2020)
Рад говори о изради грађанског законика у Кнежевини Србији 1829–1834. године. Аутор износи податке о резултатима рада двају комисија задужених за сачињавање грађанског кодекса – законодаљтељне и законоправитељне и променама у њиховом саставу. Указује се и на поједине контртоверзе и нетачне податке које литература пружа о првим неуспешним радовима на кодификацији грађанског права у Кнежевини Србији. Кључне речи: Кодификација грађанског права, законодатељна комисија, законоправитељна комисија, Српски грађански законик.