ТЕРИТОРИЈАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА КРАЉЕВИНЕ СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕНАЦА (КРАЉЕВИНЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ) - Stankovic, Marko (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2020)
У раду се анализира територијално уређење Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, односно Краљевине Југославије. Након кратког осврта на настанак те државе, који је у великој мери утицао на њену територијалну организацију, разматрају су системи територијалног уређења у оба њена устава – Видовданском и Септембарском. На крају се износи оцена степена самоуправе који су ти системи предвиђали.Кључне речи: – Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца. – Територијална организација. – Видовдански устав. – Септембарски устав. – Локална самоуправа