СПРОВОЂЕЊЕ АГРАРНЕ РЕФОРМЕ У КРАЉЕВИНИ СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕНАЦА НА ПОДРУЧЈУ ВОЈВОДИНЕ НА ПРИМЕРУ ПОСЕДА СРЕДЊЕ ВЕЛИЧИНЕ - Drakić, Gordana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
Резиме: Спровођење аграрне реформе у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца представљало је дуготрајан и комплексан процес који је имао економска, социјална и полтичка обележја. У раду је приказано како је у пракси изгледала примена аграрних прописа и функционисање аграрних органа излагањем једног интересантног предмета из обиља  архивске грађе која се налази у  архивском фонду „Комисија за ликвидацију аграрне реформе“ у Архиву Војводине. Кључне речи: аграрна реформа, аграрни прописи, органи аграрне власти, велики поседи, експропријација земљишта, аграрни интересенти