DONOŠENjE I SADRŽINA UREDBE O ŠUMAMA OD 1857. GODINE - Stanković, Uroš (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
U radu se govori o okolnostima koje su preusdno uticale na donošenje Uredbe o šumama od 1857. godine, samom postupku njenog donošenja, izlaže se sadržina Uredbe i vrši sistematizacija njenih odredbi. Izlaganjem ovih činjenica autor je želeo da podstakne na razmišljanje zašto je pojačana zaštita tada još uvek velikog šumskog fonda Srbije.