СХВАТАЊЕ АРТУРА КАУФМАНА О ОДНОСУ ЈЕЗИКА И ПРАВА - Ćorić, Dragana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2019)
У нашем раду представљамо укратко становиште немачког аутора Артура Кауфмана о односу језика и право, које је у једном  моменту дефинисао и као „конституисање права путем језика“.Сматрајући да право не постоји док му језик не да одговарајуће обличје, Кауфман је заузео нешто другачији  став од својих сваременика у погледу односа језика и права, па и у погледу постојања самог правног , посебног језика. Због тога што је ретко спомињан, сматрали смо изузетно значајним, у контексту развоја мисли о односу језика и права и међусобним утицајима, сумарно изнети основне мисли А.Кауфмана о овој теми која заокупља дуго не само правнике и лингвисте, већ и филозофе, социологе и друге стручњаке.