Право својине у Преднацрту Грађанског законика Републике Србије - Popov, Danica (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2019)
Предмет овог рада  је анализа „Општих одредаба“ Преднацрта Грађансаког законика Републике Србије (Преднацрт ГЗ) које се односе на „Право својине“. Циљ рада је да  се прикажу решења која се предлажу  у Преднацрту ГЗ, али и да се укаже на неке недоречености и нејасноће у радном тексту који је припремљен за јавну расправу. У погледу алтернатива на поједине чланове Преднацрта ГЗ аутор износи своје ставове. Поред анализе „Општих одредаба“ о „Праву својине“ из Преднацрта ГЗ  предлажу се и другачија систематизација и  формулација појединих одредаба.