D.9.2.27.17 VERSUS CO.2.4: KOJI TEKST JE INTERPOLISAN? - Aličić, Samir (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
U ovom radu analizirana su dva citata istog pasusa iz Ulpijanove osamnaeste knjige o ediktu, od kojih je jedan sačuvan u Justinijanovim Digestama a drugi u Collatio legum Mosaicarum et Romanarum. Tekstovi se razlikuju u delu u kojem je sadržano pravno rešenje slučaja, te je očigledno da je bar jedan od dva teksta prerađen. Autor pokušava da utvrdi koji od njih je interpolisan.