Дигитални докази - Lukić, Tatjana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
Компјутери чине људску активност бржом, једноставнијом и интересантнијом и уз њихову помоћ стварају се нови модели рада и осталих врста људских активности, па самим тим и криминалних активности. Све оне технологије које носе информациону и информатичку револуцију истовремено су и носиоци еволуције компјутерске форензике која нам омогућава да откривање и доказивање извршених кривичних дела помоћу компјутера и хватање њихових извршилаца. Борба противсавремених облика криминалитета код којих се рачунари нужно појављују или као средство или каопредмет извршења кривичног дела, нужно захтева познавање дигиталног доказа, као и посебна правила и процедуре њиховог откривања, фиксирања и прикупљања од стране стручњака информационе технологије. Имајући у виду наведено, у овом раду аутор се посебно бави проблематиком дигиталног доказа, форензичке(компјутерске) истраге и коришћења ове врсте доказа у кривичном поступку.