НЕКИ ПРАВНИ АСПЕКТИ УГОВОРА О ПРЕВОЗУ ПУТНИКА ДРУМОМ - Nikčević Grdinić, Jelena (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
Уговор о превозу путника друмом је незаобилазан правни однос у који ступа већина лица у свакодневном животу. Стога долази до пораста друштвеног и економског значаја овог уговора, као и потребе за указивањем на неке његове основне правне аспекте. Друмски путнички превоз имплицира низ проблема о којима право мора водити рачуна. Ово првенствено што је реалност у којој живимо базирана не само на размјени материјалних добара, већ и на размјени идеја и људи, а то све уговору о превозу путника друмом перманентно даје један нов квалитет. У раду се разматрају неки аспекти уговора о превозу путника у друмском саобраћају, указујући при том на решења која постоје у новом Закону о уговорима о превозу у друмском саобраћају РЦГ из 2009. године.