Трошкови управног поступка - Lončar, Zoran (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2019)
С обзиром на то да су добро уређена правила о трошковима поступка претпоставка, не само правне сигурности странака, већ и квалитетног вођења управног поступка, од великог значаја је то што је нови Закон о општем управном поступку из 2016. године донео бројне новине у погледу трошкова управног поступка.  У раду се указује на најважније новине у погледу правила о накнади трошкова поступка  и оцењује у  којој мери оне доприносе  унапређењу правног положаја странака, као једном од основних циљева законодавне реформе управног поступка.