Teze o procesnim funkcijama u krivičnom postupku - Brkić, Snežana S. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2018)
U fokusu ovog rada jesu razmatranja o procesnim funkcijama u krivičnom postupku. Autor najpre daje pregled vladajućih shvatanja o ovom pitanju i konstatuje da se teorija krivičnog procesnog prava  nije dovoljno bavila opštom problematikom krivičnoprocesnih funkcija. Nakon opšteg određenja funkcije, daje se pojmovno određenje krivičnoprocesnih funkcija i zaključuje da nije osnovano praviti razliku  između   osnovnih i sporednih procesnih funkcija. Na kraju rada navode se razlozi zbog kojih postoji potreba za teorijskom obradom krivičnoprocesnih funkcija.