Правно регулисање међународног друмског превоза путника - Đurđev, Dušanka (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2018)
Права  путника  у  међународном  друмском саобраћају у Европи  су, као  и  у осталим  саобраћајним гранама, регулисана међународном конвенцијом и комунитарним прописима у  ЕУ. Од међународних  извора  најзначајнија  је CVR конвенција односно Конвенција о  уговорима о међународном транспорту  путника и пртљага  друмом  из 1973. ЕУ је успела да после ваздушног, железничког, поморског и саобрћаја унутрашњим пловним путевима, усвоји правила  о правима путника и у аутобуском  саобраћају Уредбом 181/2011.