ДИСКРИМИНАТОРНИ ПОРЕСКИ ТРЕТМАН НЕПОКРЕТНОСТИ СА СТАНОВИШТА ПОРЕЗА НА КАПИТАЛНЕ ДОБИТКЕ У ПРАКСИ СУДА ПРАВДЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ - Cvjetković, Cvjetana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2018)
Предмет анализе овог рада је пракса Суда правде Европске уније која се односи на порез на капиталне добитке физичких лица који настају преносом уз накнаду непокретности. Циљ је да се утврди да ли и под којим условима у овој области ограничење основних слобода може да буде оправдано постојањем јавног интереса.