Constitutio Criminalis Theresiana -Неки институти општег дела кривичног поступка- - Feješ, Ištvan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
Терезијана је мало познат законик код нас, иако је значајна степеница у развоју кривичног поступка у великом делу Европе. До сада смо приказали претежни део кривичноматеријалних института општег дела кривичног права. У овом раду биће речи о кривичнопроцесним одредбама Законика. Због обимности, било је могуће обрадити само нека институте тзв. општег дела процесноправне материје.
Keywords: general part of the criminal procedure law||; ||општи део кривичног поступка; inquisitorial procedure||; ||инквизиторски поступак; Theresiana||; ||Терезијана