НОТАРИЈАЛНО ОБЛИГАЦИОНО ПРАВО - начела јавно-бележничког права, јавно-бележничка форма и одговорност јавних бележника према праву Републике Србије - Szalma, József (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
У раду су анализирана правила важећег јавно-бележничког права Републике Србије, у светлу упоредног права. Размотрена су основна начела јавно-бележничке делатности, јавно-бележничка форма и правна природа одговорности јавних бележника за проузроковану штету. По ауторовом становишту она је или деликтна или контрактуална у зависности од тога да ли је нотар повредио одредбе пуномоћја странке на основу кога поступа или императивни пропис, тј. начело савесности и поштења.
Keywords: notary’s liability for damages||; ||одговорност јавних бележника за штету; notarial deed||; ||јавно-бележничка форма; principles of the contract and tort law aspects of performing of the duties of notaries public||; ||начела нотаријалног облигационог права