ПОСТУПАК ЗА РЕШАВАЊЕ СПОРНОГ ПРАВНОГ ПИТАЊА - Salma, Marija (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
У раду се разматрају одредбе важећег Закона о парничном поступку које допуштају да се првостепени суд поводом парнице у току обрати Врховном касационом суду ради заузимања правног става по правилима поступка утврђивања начелних ставова, уколико је реч о правној ствари поводом које нижестепена судска пракса није уједначена. Ово решење закона је анализирано у светлу примену начела о независности судства
Keywords: preliminary issue of law||; ||претходно правно питање; case law||; ||прецедентно право; procedure for preliminary adjudication of an issue of law by the Supreme Court of Cassation||; ||претходно решавање правног питања пред Врховним касационим судом