Посебни управни поступци - Lončar, Zoran (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2017)
Услед појаве  бројних одступања посебних управних поступака од најважнијих правила општег управног поступка,  а која се никако не могу подвести под захтеве специфичне природе решавања у појединим управним областима, од посебног значаја је што је новим Законом о општем управном поступку прописана, не више само обавеза сагласности правила посебних поступака са основним начелима општег управног поступка, већ и забрана смањивања нивоа заштите права и правних интереса странака зајемчених Законом о општем управном поступку,  као и обавеза на усалгашавање свих посебних поступака са новим Законом о општем управним поступком.   Кључне речи: управни поступак, посебан управни поступак, општи управни поступак, закон о општем управном поступку.