НЕКЕ НОВИНЕ У ЗАКОНУ О ОПШТЕМ УПРАВНОМ ПОСТУПКУ „УПРАВНО ПОСТУПАЊЕ“ - Milkov, Dragan; Radošević, Ratko S. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2017)
Сажетак: У Републици Србији је 2016. године донет нови Закон о општем управном поступку. Њиме се, као процесноправним прописом, не регулишу само процесноправне установе, већ и стварају неке потпуно нове материјалноправне установе. Аутори у раду указују на проблеме које са собом доноси овакав непримерен начин правног нормирања. Анализа показује да се на овај начин нове материјалноправне установе стварају потпуно вештачки. Као последица јављају се нејасни и непрецизни критеријуми за њихово дефинисање и разграничење, као и бројне противречности. Кључне речи: управни поступак, управна ствар, управни акт, гарантни акт, управни уговор, управне радње, пружање јавних услуга.