ПРОГАЊАЊЕ: ПОЈАМ, КАРАКТЕРИСТИКЕ И ПРЕДЛОЗИ DE LEGE FERENDA - Randjelovic, Visnja M (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2016)
Аутор у раду анализира основне карактеристике прогањања, које је у многим земљама одавно препознато као озбиљан проблем и предвиђено као кривично дело. Приказана су и упоредно правна решења овог кривичног дела у земљама које су га међу првима инкриминисале, као и у земљама из окружења. У Републици Србији се последњих година указује на распрострањеност прогањања, посебно међу бившим партнерима, па с обзиром на то постоји потреба за инкриминацијом оваквог понашања. Такође, Србија је ратификацијом Конвенције Савета Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици преузела обавезу да прогањање предвиди као кривично дело. У раду је дат предлог могућег начина прописивања прогањања уз анализу појединих елемената законског описа.