Заступање странака у управном спору - Lončar, Zoran (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2016)
Увођењем у управни спор новог правила да суд у овој врсти судског спора одлучује на основу чињеница утврђених на усменој и јавној расправи, ма колико усмена расправа  још увек немала значај који би по закону формално морала да има,  у значајној мери  се  актуелизује  питање заступања  странака у управном спору.  У раду се  испитује  да ли  правила о заступању странака одговарају новој форми управног спора, са усменом и јавном расправом, прописаној важећим Законом о управним споровима,  и да ли актуелна судска пракса која је успостављена од стране Управног суда у сагласности са постојећим правним решењима.