УЛОГА УПРАВЕ У ПОСТУПКУ ВРАЋАЊА ЗАДРУЖНЕ ИМОВИНЕ - Milkov, Dragan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
Законом о задругама из 1990. године започео је процес враћања задружне имовине која је била пренета другим корисницима у периоду после 1. јула 1953. године. У вези са применом тог закона јављају се у пракси бројна отворена питања, која се тичу услова за враћање пренете имовине, субјеката који имају право на враћање, као и проблеми везани за процес приватизације и уставне одредбе о неповредивости приватне својине. У вези са овим проблемима, посебно се јављају питања везана за овлашћења органа управе који у управном поступку одлучују о праву на враћање задружне имовине.