СИСТЕМ ИЗУЗЕТАКА ПРИМЕНЕ «ТЕОРИЈЕ ПЛОДА ОТРОВНОГ ДРВЕТА» - Feješ, Ištvan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
У савременој теорији , законодавству и пракси кривичног поступка веома је актуелно  питање  коришћења  тзв.» посредних доказа» .Ово је изузетно сложено питање од велике теоретске и још веће практичне важности.Веома је тешко  наћи принципијелно и праведно решење  јер су ту  у  оштрој колизији изузетно важни друштвени интереси  чувања  права учесника  кривичног  поступка  и  ефикасно сузбијање криминалитета. Америчка судска пракса је нашла решење у «теорији плода отровног дрвета», али је изградила и систем изузетака, о којима континентални правници  мало говоре,а сврха им је избегавање незгодних последица њене строгости, крутости и неселективности  али уједно и у битној мери ограничавају њену примену у пракси.Они су  у центру пажње  овог рада. ка од fruit of poisonous tree doctrine.