Еколошки порези и пољопривреда - Cvjetković, Cvjetana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
Иако се обављањем пољопривредне делатности обезбеђује исхрана човечанства, не може се занемарити ни чињеница да у овом сектору привреде настају негативне еколошке екстерналије. У раду је сагледана могућност њихове интернализације увођењем пореза на пестициде и пореза на ђубрива. Такође, у раду су анализирана и еколошка обележја пореза који терете пољопривреднике у Републици Србији.