ДУЖНОСТ ОБАВЕШТАВАЊА О ПРАВНОМ НЕДОСТАТКУ КОД УГОВОРА О МЕЂУНАРОДНОЈ ПРОДАЈИ РОБЕ - Fišer-Šobot, Sandra (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
Сажетак: Купац губи право да се позива на правне недостатке испоручене робе ако о њима уредно и благовремено не обавести продавца. Изостанак обавештења има озбиљне правне последице јер се испорука сматра уредном, а купац је, и поред недостатка, дужан да исплати цену. Основна функција обавештења је да омогући продавцу да предузме мере неопходне за отклањање недостатка. Дужност обавештавања има велики теоријски и практични значај. Предмет анализе у овом раду је дужност обавештавања о правном недостатку код уговора о међународној продаји робе.