Евиденција прекршајно кажњених лица - Milić, Ivan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
Предмет ауторове пажње јесте Регистар санкција прекршајно кажњених лица, који представља новину у Закону о прекршајима. У уводном делу рада говори се уопште о евиденцијама учинилаца кривичних дела, привредних преступа и прекршаја. Затим се указује на законско регулисање уписа, брисања и давања података из Регистра санкција. Главни циљ рада се огледа у настојању да се прикаже да законодавац није посветио много пажње уређењу вођења Регистра, такo да ће се у пракси појавити ни мало једноставни проблеми с обзиром на то да је Закон у једном делу контрадикторан и недоречен. Аутор у раду настоји и да открије који је ratio увођења Регистра санкција и које последице сноси лице које је у њега уписано.