Одлучивање у управном поступку - Lončar, Zoran (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
Несумњиво да одлучивање  у управним стварима  од стране службеног лица који води управни поступак може  да има  бројне  предности у односу на одлучивање од стране старешине који руководи  органом  управе.  Међутим, да би  таква  новина могла да има  позитивне ефекте у нашем правом систему  неопходно је,  поред измене Закона о општем управном поступку,   створити и  многе   правне, као   и фактичке претпоставке,  на којима данас функционишу  високо деполитизовани и професионализовани управни системи.