АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ИЗМЕЂУ УСТАВА И ОДЛУКА УСТАВНОГ СУДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ - Čiplić, Svetozar (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
Рад је посвећен појединим деловима одлуке Уставног суда Републике Србије којим је оцењивана Уставност закона о утврђивању надлежности АП Војводине. Циљ рада је да се покаже како је својом одлуком као и у овразложењима, Уставни суд знатно сузио и деформисао права грађана на поајинску аутонимију која је гарантована Уставом Републике Србије. Овај рад се не базира на целокупној одлуци Уставног суда, него само на оном делу који се односи на члан 12. Устава као и на одређена питања, у које се Уставни суд упустио, а тичу се надлежности покрајинских аутономија, а нарочито надлежности АП Војводине.