КРИВИЧНОПРАВНИ АСПЕКТИ КОНВЕНЦИЈЕ САВЕТА ЕВРОПЕ О СПРЕЧАВАЊУ И БОРБИ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА И НАСИЉА У ПОРОДИЦИ - Samardžić, Stefan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
У раду се анализирају одредбе Конвенције Савета Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици, са аспекта њихове усклађености са кривичним материјалним законодавством Републике Србије, односно евентуалне потребе за усклађивањем кривичног материјалног законодавства са Конвенцијом. Такође предмет анализе су и међународноправни оквири важења Конвенције као основ за њену даљу анализу у националном правном поретку, као и питање ефикасности националног кривичног законодавства као механизма за остварење специфичних циљева Конвенције имајући у виду да се посебна заштита пружа женама као жртвама насиља.