SRPSKI PREVOD FRANCUSKOG ZAKONIKA O GRAĐANSKOM POSTUPKU (1806) IZ 1837. - Stanković, Uroš (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
U radu se govori o izradi prevoda francuskog Zakonika o građanskom postupku (Code de procédure civile) iz 1806, koji je 1837. sačinio Lazar Zuban i njegovom odnosu prema svom izvorniku. Autor je prvo izneo pretpostavke s kojih tekstova je i kada Zakonik preveden, a zatim ukazao na razlike između prevoda i originala. Ponudio je i objašnjenja zbog čega se dva teksta na nekim mestima razlikuju.