КАКО ДО БОЉЕГ СРПСКОГ ИЗБОРНОГ СИСТЕМА - Orlović, Slobodan Petar (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
Сажетак: Основно питање на које покушава да одговори овај рад је шта је то погрешно у изборном систему Србије. Уједно са тим, предлажу се одређена побољшања пропорционалног изборног система. Аутор се још увек дефинитивно не опредељује за повратак на већински изборни систем, иако држи да је и то боље од постојећег. Пре обраде основне, насловне теме, у раду се летимично обрађује изборно право, изборни системи и историја избора. Кључне речи: изборно право, изборни системи, пропорционални изборни систем, право гласа.