ОРГАНИЗАЦИЈА И ПРИМЕРИ РАДА ОКРУЖНИХ СУДОВА У КНЕЖЕВИНИ СРБИЈИ (1846-1858) - Popović, Miroslav M. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
Циљ рада је да представи организациони развој и рад окружних судова у Кнежевини Србији у периоду 1846-1858. Граничне године овог периода обележене су реконструкцијама судског система, те стога организација окружних судова у то време представља одраз развоја судства у пракси. Анализа организације и рада окружних судова говори о стању у српском судству уопште и његовој ефикасности.