ЗАШТИТА МЕДИЈСКОГ ПЛУРАЛИЗМА У СРБИЈИ ПРЕМА НОВИМ ЗАКОНСКИМ РЕШЕЊИМА - Rakić, Ivana Ž. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
У раду се даје кратак преглед одредаба Закона о јавном информисању и медијима и Закона о електронским медијима, којима се регулишу заштита медијског плурализма и спровођење медијских концентрација. Аутор указује на то да се овим правилима наглашава значај медијског плурализма и обезбеђује већа транспарентност власништва над медијима, будући да се важне измене уведене овим законима односе на регистар медија и на нови режим концентрација медија, који је сада детаљније уређен. Новим законима се у Републици Србији успоставља модеран правни оквир у области медијских концентрација, који отуда представља добру основу за даљи развој медијског плурализма. Кључне речи: медијски плурализам, медијске концентрације, регистар медија, медијско право, Србија