ЗАКОН О РАДУ И КОМУНИТАРНИ ПРАВНИ СТАНДАРДИ - Jašarević, Senad (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
Недавно усвојене измене Закона о раду пратио је изузетно велики отпор. Док противници сматрају измене Закона великим кораком уназад, заговорници истичу да су у питању позитивне промене, које су, између осталог, резултат усклађивања са правом ЕУ. Аутор у тексту покушава да баци више светла на ову проблематику, у циљу бољег упознавања наше стручне јавности са комунитарним радним правом и његовим утицајем на наш Закон о раду.