ОДГОВОРНОСТ ВЛАДЕ ПРЕД ПОЛИТИЧКИМ ПАРТИЈАМА У ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ - Tadić, Darko G. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2014)
Питање одговорности владе пред политичким партијама, а овде се, наравно, пре свега мисли на политичку одговорност, је посебно интересантно у савременим политичким системима, с обзиром на то да таква одговорност несумњиво постоји, али иста углавном није  регулисана правним прописима, због чега је намера аутора да се овај облик одговорности владе прикаже на примеру најстарије парламентарне демократије у Великој Британији.