ПРИМЕНА РАЧУНА ВЕРОВАТНОЋЕ У ОЦЕНИ ДОКАЗА - Feješ, Ištvan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2014)
Робот за судским столом? Засад је то само научна фантастика, али научно-технички развој  је изузетно брз. Његова достигнућа   незаустављиво продиру у све поре друштва и живота појединца и довешће  и на подручју оцене доказа  до крупних промена,па и таквих које  данас изгледају као научна фантастика.У можда и не у тако далекој перспективи,главнину  судских послова  више неће обављати човек, већ рачунар. Продор математике у процедуру оцене доказа омогућава   у првом реду развој теорије вероватноће и информатике.У овом раду ћемо се бавити неким аспектима могућности примене рачуна вероватноће у оцени доказа, као зачетка  аутоматизације  на овом веома остељивом пољу.