КРИВИЧНО ПРАВО И ПСИХОЛОГИЈА – ТАЧКЕ СПАЈАЊА - Drakić, Dragiša (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2014)
У раду се аутор бави питањима откривања и анализе области које представљају тачке спајања кривичног права и психологије и у којима је могућа и пожељна њихова међусобна сарадња. Рад је подељен на наколико целина. Најпре се укратко говори о настанку психологије као науке и њеном појмовном одређењу. У даљем тексту аутор анализира почетне кораке додира првобитних појавних облика кривичног права и психолошког начина мишљења, а потом разматра развој тог односа након њиховог званичног контакта на плану кривичног законодавства и праксе кривичног суђења. На крају закључује да су психолошка знања нераскидиво уткана у област кривично-правног начина мишљења и знања, те да је њихово поседовање предуслов успешне практичне примене кривичног права.