УЛОГА ОРГАНА ДРЖАВНЕ УПРАВЕ У ОБЛАСТИ ТРАНСПОРТА ОПАСНОГ ТЕРЕТА - Martinović, Aleksandar (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2014)
Заштита животне средине је област друштвеног живота која је, између осталог, уређена и нормама управног права. Управно-правним нормама је регулисана и област транспорта опасног терета, као важан сегмент права заштите животне средине. У области транспорта опасног терета кључну улогу у вршењу послова државне управе имају Министарство унутрашњих послова и Управа за транспорт опасног терета као орган управе у саставу Министарства саобраћаја.
Keywords: Department for Transport of Dangerous Goods||; ||Управа за транспорт опасног терета; Ministry of Internal Affairs||; ||Министарство унутрашњих послова; Transportation of Dangerous Goods||; ||транспорт опасног терета; Environmental Law||; ||право заштите животне средине; administrative law||; ||управно право