Поједини аспекти хармонизације царинског права ЕУ и царинског права Царинске уније Русије, Белорусије и Казахстана - Galushko, Dmitriy (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2014)
Циљ овог рада је да анализира могуће начине хармонизације правних норми ЕУ и норми новоформиране Царинске уније Русије, Белорусије и Казахстана, која представља један од резултата процеса евроазијских интеграција. Прво, аутор је испитао поступак усвајања правног основа за функционисање царинске уније, затим су ове правне норме анализиране у светлу права ЕУ и на крају, аутор износи одређене начине хармонизације између два правна поретка, посебно у поступку транспорта.