А О ПОЈЕДИНИМ ПРЕКРШАЈНИМ ОДРЕДБАМА ИЗ ЗАКОНА О ДУВАНУ: О ПОЈЕДИНИМ ПРЕКРШАЈНИМ ОДРЕДБАМА ИЗ ЗАКОНА О ДУВАНУ - Milić, Ivan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2024)
Против учиниоца прекршаја који је прописан Законом о дувану подноси се захтев за покретање прекршајног поступка. Уколико се у прекршајном поступку утврди његова одговорност судија прекршајног суда може му изрећи најстрожу новчану казну која је предвиђена како Законом о прекршајима тако и Законом о дувану. Осим што се Законом о дувану предвиђају прекршаји, у његовим одредбама се налазе и друге прекршајне одредбе које су од значаја како за материјално, тако и за процесно и извршно прекршајно право. Предмет овог рада су управо поједине прекршајне одредбе из Закона о дувану.
Keywords: Закон о прекршајима, Закон о дувану, кривично дело, прекршај, новчана казна.