ОДЕЉЕЊЕ Б. КАСАЦИОНОГ СУДА У НОВОМ САДУ (1920-1941) - Drakić, Gordana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2013)
Одељење Б. Београдског Касационог суда у Новом Саду основано је 1920. године одлуком Министарског савета Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца. Исте године донесена је посебна Уредба којом су регулисане надлежност и организација највише судске инстанце на подручју Војводине. У раду је указано и на потоње правне прописе који су се тицали рада Одељења Б. Касационог суда, као и на неке од проблема у његовом функционисању. Посебно је размотрено планирано и посебним законом прописано премештање седишта Одељења Б. Касационог суда, које, међутим, и поред извршених припрема нијереализовано.