КА ПЛУРИПЕРСПЕКТИВИСТИЧКОЈ БИОЕТИЦИ - Đurđić, Vojislav; Trajković, Marko (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2013)
Зашто се ми правници данас бавимо биоетиком? Ко нам је пружио могућност да из сопствене самодовољности, коју нам правна наука и пракса нуде, кренемо на пут ка биоетичком подручју? Да ли смо тим путем кренули као  правници филозофи или као позитивисти? Ако се бавимо биоетиком као новим пољењм у којем можемо да откријемо корене своје науке, јер се бавимо животом, онда смо на ваљаном путу. Али, ако и биоетици прилазимо са разине правног позитивизма, тада не само да ништа ваљан нисмо учинили за биоетику, већ смо јој нанали непоправљиву штету.
Keywords: pluri-perspectivism||; ||плуриперспективизам; integralism||; ||интегрализам; criminal-law theory||; ||кривичноправна теорија; law||; ||право; bioethics||; ||биоетика; ethics||; ||етика