Сазивање скупштине акционарског друштва према Закону о привредним друштвима из 2011 год - Arsić, Zoran (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2013)
Сазивање скупштине је облик комуникације друштва према акционарима и условљено је врстама акција,  које постоје у правном систему једне земље. По правилу постојање акција на доносиоца захтева јавни позив, с обзиром да друштво не зна ко је акционар. Насупрот томе, акционари са акцијама на име позивају се на скупштину индивидуалним позивом, што је омогућено евидентирањем акционара. Независно од непостојања акција на доносиоца, у домаћем праву присутна су оба начина сазивања скупштине акционарског друштва.
Keywords: notification||; ||обавештење; shareholder||; ||акционар; shareholders meeting||; ||скупштина акционарског друштва