АУСТРИЈСКО УПРАВНО СУДСТВО: РЕФОРМА И НОВА ПАРАДИГМА - Radošević, Ratko S. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2023)
2012. године спроведена је велика реформа аустријског управног судства. У раду се, након кратког приказа настанка и развоја аустријског управног судства и његових класичних обележја, анализира поменута реформа. Објашњавају се мотиви за њено спровођење, њен ток и основне карактеристике новог система. Долази се до закључка о томе да је увођењем двостепеног управног судства, управног спора пуне јурисдикције и укидањем жалбе у управном поступку у Аустрији промењена парадигма правне заштите странака у управним стварима.
Keywords: судска контрола управе, управни спор, управно судство, аустријско управно судство, реформа аустријског управног судства