СПЕЦИФИЧНОСТИ ПРЕКРШАЈНОГ ГОЊЕЊА ПРЕМА ЗАКОНУ О ПОРЕСКОМ ПОСТУПКУ И ПОРЕСКОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ - Milić, Ivan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2023)
Након што се открије прекршај и његов учинилац предузима се прекршајно гоњење. Према Закону о прекршајима против учиниоца прекршаја се подноси захтев за покретање прекршајног поступка или се издаје прекршајни налог. Без „оптужног акта“ не може да се води прекршајни поступак. У важећем Закону о пореском поступку и пореској администрацији прописују се одређене специфичности које се тичу прекршајног гоњења учинилаца пореских прекршаја. Предмет пажње аутора су управо те специфичности.