ПРОСТОРНО ОГРАНИЧЕЊЕ НАДЛЕЖНОСТИ У УПРАВОМ ПОСТУПКУ - Lončar, Zoran (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2022)
Поштовање правила о надлежност органа је битна претпоставка за законито вођење управног поступка и постојање реда међу бројим органима управе.  Живот понекад намеће потребу  да се   одређене процесне радње неопходне за успешно вођење управног поступка предузму и на подручју месне надлежности неког другог органа.  Разлози ефикасности и економичности вођења управног поступка у  том  случају захтевају или да их предузме  неки други орган за потребе вођење предметног  поступка или да их орган који води поступак  сам предузме на подручју другог органа управе. У раду се указује на измене које су извршене у правном режиму просторног ограничења надлежности у новом Закону о општем управном поступку, и оцењује  у којој мери оне могу допринети  бољем вођењу управних поступака.
Keywords: орган управе, управни поступак, надлежност органа управе, правна помоћ