SAIZVRŠILAŠTVO U KRIVIČNOM ZAKONODAVSTVU U BOSNI I HERCEGOVINI - Vasiljević, Dragana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2022)
У кривичном законодавству у Босни и Херцеговини учешће више лица у остварењу кривичног дјела је у општим одредбама кривичних закона регулисано у складу са рестриктивним појмом извршиоца. (Са)извршилаштво је јасно одијељено од саучесништва, при чему полазну основу представља принцип лимитиране акцесорности. Поред наведеног, Кривични закон Босне и Херцеговине садржи и рјешење утемељено на монистичком схватању извршиоца кривичног дјела, прихватајући на тај начин екстензивно – рестриктивни модел извршилаштва. Аутор пажњу посвећује законском уређењу саизвршилаштва у кривичном законодавству у Босни и Херцеговини.
Keywords: саизвршилаштво, кривично законодавство, Босна и Херцеговина.