СТРАНИ ПУТОПИСЦИ О СРПСКИМ КОДИФИКАЦИЈАМА - Drakić, Gordana; Stanković, Uroš (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2022)
У раду се говори о подацима о српским законицима из путописа путника који су обишли Кнежевину Србију. Путописци говоре о најранијим покушајима кодификације права и садржају касније донетих законика. Аутори ће представити казивања путописаца и пружити одговор на питање колико она одговарају истини.