ПОВОДОМ ИЗМЕНА И ДОПУНА ЗАКОНА О ЗАШТИТИ СТАНОВНИШТВА ОД ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ (ШТА НОВО ДОНОСИ ТЗВ. КОРОНА ЗАКОН) - Milić, Ivan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2021)
Народна скупштина Републике Србије је у 2020. години два пута мењала и допуњавала Закон о заштити становништва од заразних болести. Главни циљ аутора овог рада огледа се у томе да укаже да су донете измене и допуне „јасан показатељ“ да су одређене мере које су имале за циљ спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 прописиване без правног основа.
Keywords: COVID-19, заразна болест, прекршај, новчана казна, инспекција.