О ТЗВ. ПОЛИЦИЈСКОМ ЧАСУ ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА ПРОГЛАШЕНОГ ЗБОГ ЕПИДЕМИЈЕ ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ COVID-19 - Milić, Ivan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2020)
Аутор у раду анализира поједине прописе који су донети за време ванредног стања којима се ограничава слобода кретања. Указује пре свега на њихову неуставност, незаконитост и друге мањкавости. Циљ рада је, пре свега, сагледавање прописа о тзв. полицијском часу и указивање на то како су грађани Републике Србије кажњавани иако за то није било правног основа. Аутор даје одговор на питања казнене одговорности због кршења тзв. полицијског часа након укидања ванредног стања.
Keywords: полицијски час, COVID-19, забрана, прекршај, кривично дело, заразна болест.