ПОНАВЉАЊЕ УПРАВНОГ ПОСТУПКА - Lončar, Zoran (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2020)
Међу бројним новинама у Закону о општем управном поступку једну од најзначајнијих  представљају измене у систему  ванредних правних средстава. Са аспекта правне  заштите  странака, када је о тој врсти  правних  средства реч, највише је требало очекивати од измена  у погледу  Понављања поступка, с обзиром на то да је у питању ванредно правно средство које се  у управној пракси   далеко најчешће користи, и то због постојања процесног материјала који није био познат у тренутку окончања поступка, односно одлучивања о управној ствари. У раду се указује на најважније  новине у правном режиму овог ванредног правног средства,  с циљем да се утврди  да ли је њима  унапређена  правна заштита странака у  поступку и створена могућност за остваривање већег степена  објективне законитости при решавању управних ствари.
Keywords: управа, управни поступак, правна средства, ванредна правна средства, понављање поступка.